
Korkóstoló: Bud Spencer szakácskönyvéről
Korkóstoló: Bud Spencer szakácskönyvéről
2015. 11. 22. A megadott linken már nem elérhető.
Itt volt meghallgatható!
https://www.mediaklikk.hu/2015/11/19/korkostolo-bud-spencer-szakacskonyverol/
A Korkóstoló november 22-i adásában:
Bud Spencer, az egykori olasz úszó, majd vízilabdázó, aki aztán filmszínészként lett világhírű, nagyon szereti a hasát, és nemcsak enni, hanem főzni is tud. Életfilozófiája, hogy gondolkodni, egyáltalán bármibe is fogni csak jóllakottan érdemes. Erre a szemléletre épül, ezt támasztja, pontosabban főzi alá a nemrégiben megjelent szakácskönyve is, amely gasztro-filozófiai receptgyűjteményes eszmefuttatás.
Tarnóczi Zoltán a feleségével, Turcsek Orsolyával 18 éve kezdtek borászkodni. Egri pincéjükben ma már olaszrizlingek, kékfrankosok, kadarkák várják, hogy pohárba kerüljenek. A családi birtokon még a gyerekek is feladatokat kapnak: dolgoznak a szőlőben és borcímkét is rajzolnak. A november 14-én Budapesten megrendezett Mit Iszol? Fesztiválon az Orsolya Pince apraja-nagyja bemutatkozott.
A Zsámboki Biokert önfenntartó biokertészet és farm is egyben, ahol például a széndioxid-kibocsátásra is figyelnek, és az Élő Bolygó Alapítvánnyal összefogva, a természettel szorosan együttműködve gazdálkodnak. A biotermesztés hívei, vagyis, ahogy fogalmaznak: maximalizálják a talajt és a földet körbevevő életformák vitalitását. Egészséges földön egészséges növények teremnek, ami később egészséges ételként kerül az asztalra, így fenntartható életet tudnak biztosítani.
A fekete város, A két koldusdiák, Különös házasság. Ezek most már nemcsak regénycímek, hanem süteménynevek is. A nagy palóc, azaz Mikszáth Kálmán művei inspirálták a Szó testvéreket, Gellértet és Danit különleges süteménykollekciójuk megalkotásában. Egyébként Szó Gellért cukrásszal nyáron már találkozhattak a Korkóstolóban, hiszen ő volt az idei országtorta megálmodója. Most kiderül, hogy nemcsak a sütiket szereti, hanem a könyveket is. A Mikszáth regényeket ehető édességgé formáló salgótarjáni cukrásszal beszélgettünk.
Bíró Kriszta Jászai-díjas színművésznő, 2004 óta a budapesti Örkény Színház tagja, korábban játszott Szolnokon, Kecskeméten és Miskolcon is.
Megadatott neki minden színésznő nagy álma, eljátszhatta Shakespeare Júliáját, de szerepelt a Sose halunk meg, a Hídember és az Állítsátok meg Terézanyut! című filmekben is, az Örkényben pedig sok és változatos szerepben láthatjuk. Imádja az ázsiai konyhát egyébként pedig a klasszikus, monarchiális kosztot kedveli. És meg is főzi nagyon szívesen.
Korkóstoló - Kossuth - november 22., vasárnap, 9:30
Eszem, tehát vagyok - Étel - És Életreceptek
Bud Spencer
Aki nem eszik, nem tud gondolkodni, következésképp létezni sem, ez biztos - legalábbis Bud Spencer szerint. Ebben a rendkívüli könyvben a híres filmsztár és sikerszerző humorral fűszerezve ötvözi a gondolkodás művészetét a főzés művészetével. Egyik legnagyobb szenvedélye, az evés, számára a létezés középpontja. Véleményét tizenkét tekintélyes... bővebbenVálassza az Önhöz legközelebb eső átvételi pontot, és vegye át rendelését szállítási díj nélkül, akár egy nap alatt!Libri Győr Könyvesboltbolti készletenLibri Győr Plaza Könyvesboltbolti készletenLibri Nyíregyháza Korzó Könyvesboltbolti készletenÖsszes bolt mutatásaEllenőrizze a készletet az Önhöz közeli üzleteinkben, kattintson az engedélyezéshez 5% kedvezmény! Kosárba3 990 Ft3 790 Ft Szállítás: 1-3 munkanapAkár ingyen szállítássalLegyen Ön is Törzsvásárló, kártyájára akár 10% visszajár.A termék megvásárlásával kapható:+379 pontOlvasói értékelések
https://www.libri.hu/konyv/bud_spencer.eszem-tehat-vagyok.html

Kiadó:Libri Könyvkiadó Kft.
Oldalak száma:292
Borító:KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
Súly:466 gr
ISBN:9789633105894
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2015
Árukód:2635128 / 1149333
Illusztráció:SZÍNES FOTÓKKAL
Fordító:Malyáta Eszter
Fotózta:Giuseppe Pedersoli
Főzd meg hétvégére Bud Spencer legjobb ételeit!
https://ripost.hu/cikk-fozd-meg-hetvegere-bud-spencer-legjobb-eteleit
Ebből két recept
Padlizsánfelfújt olaszosan
Sfogliatella, egy édes finomság
3 népszerű recept a Bud Spencer-, Terence Hill-filmekbőlA férfi főz
https://femina.hu/recept/3_nepszeru_recept_a_bud_spencer_terence_hill_filmekbol/
Hagymás bab, ahogy a Papi szereti
Krumplis hal, Zsugabubus módra
Paquitó kedvenc "víziló" sztéke
Bud Spencer & Terence Hill krónikák
https://konyvparfe.blog.hu/2015/04/17/bud_spencer_terence_hill_kronikak_hagymas_bab
Hagymás bab
2015. április 17. - KönyvParfé
Hozzávalók:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 konzerv vörösbab
- 2 nagy paradicsom
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 teáskanál cukor
- só
- fél teáskanál őrölt chili
olaj
